Srovnání legislativy elektronického podpisu v ČR a v Německu - Hartl, Jan; Toman, Prokop, 1942-; Blechlerová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s problematikou legislativy týkající se elektronického podpisu v České republice a v Německu a její srovnání. V úvodu práce je stručně vymezeno, co lze pod pojmem elektronický podpis chápat a jeho formy. Jsou zde také stručně charakterizovány možnosti využití elektronického podpisu. Poté přichází na řadu hlavní část práce, která je členěna do dvou základních oddílů. V prvním oddíle se zabývám zvlášť popisu legislativy elektronického podpisu v České republice a zvlášť v Německu. Poté provádím jejich komparaci a zhodnocení celé této problematiky. V druhém oddíle se zabývám popisem legislativy týkající se poskytovatelů certifikačních služeb a to opět zvlášť jak pro Českou republiku tak pro Německo. I zde provádím jejich komparaci. K tomuto oddílu se dále váže popis situace na trzích poskytovatelů certifikačních služeb České republiky a Německa
Vedoucí práce: Toman Prokop
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: elektronický podpis; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; electronic signatures; bachelor's theses