První praktické zkušenosti s emisním obchodováním v České republice - Cejnar, Michal (2007)
Obecný pohled zaměřený na teorii obchodovatelných emisních povolenek. Česká republika a Kjótský protokol. Analýza národního alokačního plánu po první třetině prvního obchodovacího období z pohledu podniku