Zákon o elektronickém podpise v ČR a FR - Slota, Juraj (2007)
Porovnání legislativy upravující elektronický podpis a jeho používání v ČR a ve Francii. Obě země vychází ze Směrnice EU o elektronickém podpisu, takže jejich legislativa je podobná. Hodnocení a aplikování této legislativy do praxe, se zaměřením na eGovernment. Metodikou EU je porovnávána sofistikovanost dostupných služeb veřejné správy v obou zemích. Z tohoto porovnání vyplývá, že ČR sice zatím zaostává v poskytování služeb občanům, ale české firmy se těší stejně vysoké úrovni služeb jako francouzské