Problematika stárnoucí populace v ČR z pohledu regionů - Svatoň, Karel (2007)
Přiblížení minulého a budoucího demografického vývoje v ČR. Problémy stárnoucí populace. Dopady stárnutí na zdravotní a sociální politiku. Stárnutí populace z mezinárodního pohledu