Měnové deriváty - Dolejš, Pavel (2007)
Problematika derivátů se zaměřením na měnové deriváty. Jejich vývoj a současné charakteristiky derivátových trhů. Měnové opce - historie vzniku, Garman-Kohlhagenův model pro jejich ocenění a problematika implikované volatility, výsledky studií zabývajících se tímto tématem, futures a forwardové kontrakty a CFD kontrakt