Špecifiká investičného životného poistenia - Blahová, Ivana (2007)
Vývoj a základní charakteristiky investičního životního pojištění. Investiční část produktu, tj. podílové fondy, ocenění podílových jednotek a struktura příslušných poplatků. Vlastní pojištění a postup při odvození pojistné částky, pojistného plnění a struktura příslušných poplatků. Moderní metody v pojišťovnictví, využívané i při konstrukci investičního životního pojištění. Podrobně rozebírán hlavně profit testing a analýza citlivosti. Popsána specifika trhu investičního životního pojištění ve Velké Británii a v České republice