Špecifiká investičného životného poistenia - Blahová, Ivana; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Vývoj a základní charakteristiky investičního životního pojištění. Investiční část produktu, tj. podílové fondy, ocenění podílových jednotek a struktura příslušných poplatků. Vlastní pojištění a postup při odvození pojistné částky, pojistného plnění a struktura příslušných poplatků. Moderní metody v pojišťovnictví, využívané i při konstrukci investičního životního pojištění. Podrobně rozebírán hlavně profit testing a analýza citlivosti. Popsána specifika trhu investičního životního pojištění ve Velké Británii a v České republice
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: životní pojištění; podílové fondy; finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; life insurance; mutual funds; master's theses