Analýza vybraných spořících a investičních produktů poskytovaných českými bankami z hlediska výnosů, nákladů, rizika a likvidity - Felzmannová, Hana (2007)
Přehled možných způsobů zhodnocení volných finančních prostředků prostřednictvím vybraných spořících a investičních produktů nabízených na českém finančním trhu. Praktická část se zabývá analýzou a následným porovnáním termínovaných vkladů, stavebního spoření, penzijního připojištění a investic do hypotečních zástavních listů, dluhopisů, akcií, investičních certifikátů a penzijních fondů. Jejich výnosnost, daňové zatížení, rizikovost, likvidita a nákladovosti. Nejvýhodnější a nejméně výhodný produkt na základě výsledků provedené analýzy