Daňové určení v ČR se zaměřením na obce - Lainová, Kateřina; Klazar, Stanislav, 1974-; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Rozpočtové určení sdílených daní obcí a možné řešení pro dosažení větší spravedlnosti v rozdělení rozpočtových příjmů. Problematika velikostních kategorií a analýza rozpočtového určení daní obcí. Centrální vláda ovlivňuje rozpočtové příjmy obcí tvorbou daňových zákonů. Daňová autonomie obcí v Evropě. Velký podíl sdílených daní, který tvoří dominantní část všech obecních příjmů v České republice, způsobuje finanční nesoběstačnost obcí. Rozpočtové určení daní v závislosti na vývoji celostátního inkasa daní
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: daně; obce; finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; taxation; municipalities; master's theses