Vývoj programu CPLEX pro lineární programování - Kostiha, Martin (2007)
Vývoj v lineárním programování během posledních 40 let ilustrovaný na konkrétním softwaru pro lineární programování CPLEX, jehož tvůrcem je Robert E. Bixby. Jednotlivé aspekty a vlastnosti tohoto softwaru v jednotlivých jeho vývojových etapách s návazností a zasazením do obecného vývoje. Pokrok výpočetního vybavení a jednotlivých algoritmů, které tento software využívá