Měnový výbor jako alternativa centrální banky a jako systém měnového kursu - Majerik, Luboš (2007)
Základní charakteristiky měnového výboru. Historie ortodoxního měnového výboru. Měnový výbor jako systém měnového kursu. Důvody zavádění moderních měnových výborů. Měnový výbor v Estonsku a Argentíně