Menová politika Národnej banky Slovenska a perspektívy prijatia eura - Bartóková, Judita (2007)
Vznik Národní banky Slovenska, začátek transformace slovenské ekonomiky. Měnový vývoj za r. 1999-2005. Současná ekonomická situace Slovenska