Veřejný ochránce práv - Švábová, Jana (2007)
Vznik a vývoj instituce Ombudsmana. Veřejný ochránce práv v ČR. Kancelář jako pomocník při realizaci působnosti ochránce. Zhodnocení činnosti ochránce za období 2001-2005