Simulace burzy cenných papírů multiagentním systémem - Smutný, Karel (2007)
Úvod do multiagentních systémů. Ekonomická role finančních trhů. Hypotéza efektivních trhů. Popis implementace systému MAES. Společné předpoklady experimentů