Organizace na ochranu spotřebitele v České republice - Dufková, Kateřina (2007)
Tato práce podává ucelený přehled o organizacích na ochranu spotřebitele v České republice, jejich základní funkce, vize, cíle a možnosti jak je kontaktovat. Jsou zde zmíněny i nejdůležitější státní dozorové organizace a právní úprava ochrany spotřebitele. Nejdůležitější část je věnována zmapování znalosti spotřebitelských organizací mezi obyvateli České republiky. Pomocí dotazníku bylo zjišťováno, které oganizace jsou nejznámější, jakým způsobem se dostaly do povědomí spotřebitelů. Zda spotřebtitelé vědí, jak je kontaktovat