Současná světová krise hospodářská, politická a sociální : její příčiny, účinky a řešení - Macek, Josef, 1887-1972 (Dělnická výchova, 1932)
Soubor tří článků k řešení světové krize. J. Macek - nutnost státního intervencionismu v ekonomice. L. Winter - jaké jsou důsledky ekonomické krize, zejména v mezinárodním obchodě, nezbytnost mezinárodní spolupráce. J. Sedmík - k zamezení výskytu obdobných krizí v budoucnosti přijmout ekonomická opatření v sociální oblasti prosazovaná sociálnědemokratickou stranou