Současná světová krise hospodářská, politická a sociální : její příčiny, účinky a řešení - Macek, Josef, 1887-1972; Winter, Lev, 1876-1935; Sedmík, Jiří, 1893-1942 (V Praze : Pražská odbočka Dělnické akademie : I. pražská župa Čs. soc. dem. strany dělnické, 1932)
Soubor tří článků k řešení světové krize. J. Macek - nutnost státního intervencionismu v ekonomice. L. Winter - jaké jsou důsledky ekonomické krize, zejména v mezinárodním obchodě, nezbytnost mezinárodní spolupráce. J. Sedmík - k zamezení výskytu obdobných krizí v budoucnosti přijmout ekonomická opatření v sociální oblasti prosazovaná sociálnědemokratickou stranou
Keywords: hospodářská krize; světová ekonomika; sociální politika; hospodářská politika; mezinárodní obchod; dějiny ekonomických teorií; sborníky; economic crises; world economics; social policy; economic policy; international trade; history of economic thought