Svépomoc na poli hospodářském - Macek, Josef, 1887-1972; Československo. Ministerstvo školství a národní osvěty (V Praze : Státní nakladatelství, 1923)
Pojem svépomoc - podle J. Macka společenské útvary, v nichž se lidé trpící určitým sociálním zlem sdružují, aby vlastní silou zlepšili svoje postavení, ale nepoškodili přitom zájem celku. Druhy svépomoci - pojišťování, odborové sdružování a družstevnictví
Obsahuje bibliografii
Vydavatel: Ministerstvo školství a národní osvěty
Keywords: svépomocné skupiny; družstevnictví; odbory; kolektivní vyjednávání; pojišťovnictví; družstevní záložny; Československo 1918-1938; vzájemné pojišťovny; Reiffeisen, Friedrich W. [1818-1888]; Schulze, Hermann [1808-1883]; studie; self-help groups; cooperative movement; labor unions; collective bargaining; insurance; credit unions; studies