Nezaměstnanost : studie o hospodářské politice proti průmyslové nezaměstnanosti - Čechrák, Cyril, 1890-1974 (V Bratislavě : Právnická fakulta University Komenského ; V Praze : V komisi Frant. Řivnáče, 1926)
Pojem, příčiny a důsledky nezaměstnanosti. Hospodářská politika (mzdová, sociální, daňová, obchodní, měnová) a nezaměstnanost. Politika zaměstnanosti, organizace trhu práce, volba povolání, zprostředkování práce. Konjunktura, trh zboží a trh práce. Statistické údaje, politika zaměstnanosti v zahraničí, především v USA a Anglii
Obsahuje bibliografii
Keywords: trh práce; politika zaměstnanosti; hospodářská politika; nezaměstnanost; zprostředkování práce; volba povolání; emigrace; ekonomické teorie; mezinárodní srovnávání; teorie zaměstnanosti; pojištění proti nezaměstnanosti; studie; labor market; manpower policy; economic policy; unemployment; employment mediation; vocational guidance; emigration; economics (theory); studies