Americké cedulové banky - Král, Alois, 1902-1991 (Praha : Otakar Janáček, 1931)
Nástin vývoje amerického cedulového bankovnictví a jeho stavu až po federální reservní systém. Činnost dvanácti federálních rezervních bank (vydávání bankovek, přijímání vkladů členských bank, aktivní obchody, obchody na volném trhu, eskont směnek apod.). Role cedulové banky v hospodářském systému. Vysvětleny pojmy jako escont, diskont, rediskont
Zvláštní otisk z: Komerční inženýři v USA
Keywords: banky; bankovní operace; směnky; bankovní systémy; obchodování s cennými papíry; Spojené státy americké; cedulové banky; federální rezervní systém; diskont; escont; přehledy; banks; bank transactions; bills of exchange; banking sectors; securities trading; United States; surveys