Nezaměstnanost a podpůrná péče v Československu - Nečas, Jaromír, 1888-1945 (V Praze : Sociální ústav ČSR, 1938)
Systém podpůrné péče v Československu ve 30. letech 20. století. Definice nezaměstnanosti a překážky jejího jednoznačného výkladu především s ohledem na zařazení do systému podpůrné péče. Statistika nezaměstnanosti, problém sezónních dělníků, přestárlých uchazečů o zaměstnání a neumístěných uchazečů o zaměstnání. Kontrola podpůrné péče, podmínky zavedení pracovní povinnosti. Úloha státu a obcí v systému podpůrné péče. Náklady na nezaměstnané v ČR a v jiných státech - stav v r. 1933. Gentský systém – systém státního příplatku k podpoře nezaměstnaných
Keywords: nezaměstnanost; sociální politika; podporované zaměstnávání; statistická šetření; státní sociální podpora; dějiny ekonomických teorií; Československo; studie; unemployment; social policy; supported employment; statistical inquiries; social benefits; history of economic thought; Czechoslovakia; studies