Skutečná mzda dělníků u nás a v cizině : debatní cyklus uspořádaný v Sociálním ústavě v roce 1926 - Štern, Evžen, 1889-1942 (V Praze : Masarykova sociologická společnost, 1926)
Výtah z referátů reagujících na stejnojmenný článek E. Šterna: G. Reif, O mezinárodních indexech reálné mzdy; R. Kollar, O daňovém zatížení a daňové únosnosti; R. Hotowetz, Vliv obchodní a celní politiky na mzdy u nás a v cizině. Tabulková příloha – výše mezd a cen v různých městech světa v r. 1925. Debaty se dále účastnili: Jos. Vaněk, V. Klumpar, Jiří Polák, R. Krňanský, E. Lustig, Jar. Janko, B. Živanský, V. Mildschuh, Jos. Macek, J. Mráz, Fr. Vaverka, A. Basch, F. Jirásek, F. Mimra, J. Fahoun, J. Šlemr
Keywords: mzdy; statistika; ceny; daně; statistické metody; hospodářská politika; obchodní politika; dějiny ekonomických teorií; mezinárodní srovnávání; zprávy; wages; statistics; prices; taxation; statistical methods; economic policy; commercial policy; history of economic thought; reports