Problém stabilní měny : měna a konjunktura - Čechrák, Cyril, 1890-1974 (V Praze : [s.n.], 1922)
Problémy hospodářské nejistoty jako problém vztahu měny a konjunktury. Cenové cykly, hodnota peněz, zlatá a papírová měna. Stabilizace měny právními, monetárními a úvěrovými prostředky. Německo-americký a anglicko-francouzský typ bankovní politiky. Cenové indexy jako formální vyjádření cenové hladiny
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Keywords: měna; hospodářské cykly; hospodářská konjunktura; cenová politika; měnové krize; dějiny ekonomických teorií; stabilita hodnoty peněz; úvěrová politika; stabilizační politika; monetární ekonomie; monografie; currency; business cycles; economic boom; price policy; currency crises; history of economic thought; monographs