Finální nexus v mechanismu směnného společenství - Maiwald, Karel, 1902-1979 (V Brně : Nákladem vlastním, 1932)
Hodnocení Englišovy teleologické teorie národního hospodářství. Mechanismus směny, výpočet směnných relací. Pojem národní a světové hospodářství
Separát z: Sociologická revue
Keywords: ekonomické teorie; národní hospodářství; teleologie; vědecké poznání; směnné relace; dějiny ekonomických teorií; studie; economics (theory); national economy; teleology; scientific knowledge; terms of trade; history of economic thought; studies