Platební bilance a měna - Mildschuh, Vilibald, 1878-1939 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1924)
Hodnocení vztahů platební bilance, valuty a domácí cenové hladiny z hlediska monetární teorie. Porovnání poznatků, především kvantitativní teorie peněz, a hospodářské reality na příkladech ze světových hospodářských dějin