Hospodářský život a úvěr - Maiwald, Karel, 1902-1979 (Svět. Nová řada, 1937)
Hospodářská krize a otázky měnové a úvěrové. Úvěr jako klíč k uvedení potencionálních sil hospodářství do pohybu. Polemika s K. Englišem. Pro oživení soukromé hospodářské činnosti je důležitá politika levného úvěru, financování veřejných investic je podmíněno řádným fungováním úvěrové soustavy. Důraz na záměrnou úvěrovou politiku a usměrňování intenzity spoření a spotřeby