Hospodářský život a úvěr - Maiwald, Karel, 1902-1979 (Praha : Družstevní práce, 1937)
Hospodářská krize a otázky měnové a úvěrové. Úvěr jako klíč k uvedení potencionálních sil hospodářství do pohybu. Polemika s K. Englišem. Pro oživení soukromé hospodářské činnosti je důležitá politika levného úvěru, financování veřejných investic je podmíněno řádným fungováním úvěrové soustavy. Důraz na záměrnou úvěrovou politiku a usměrňování intenzity spoření a spotřeby
Keywords: hospodářské cykly; národní hospodářství; ekonomický růst; úvěry; kapitál; investice; veřejné investice; dějiny ekonomických teorií; likvidita; monografie; business cycles; national economy; economic development; credit; capital; investments; public investments; history of economic thought; liquidity (economics); monographs