Mezery teleologické teorie národního hospodářství : k noetickému východisku Englišovy "Soustavy národního hospodářství" - Maiwald, Karel, 1902-1979 ([Praha : s.n., 1932)
Kritika Englišovy „Soustavy národního hospodářství“ i dalších prací. Problém směny po stránce noetické (směna je samostatným subjektem na trhu, nemůže být nad ní vytvořena vyšší soustava teologických poznatků). Englišovu teleologickou teorii na základě účelových souvislostí (finální nexus) Maiwald doplňuje kauzálními a normativními souvislostmi
Separát z: Sborník věd právních a státních
Keywords: Engliš, Karel, -- 1880-1961; ekonomické teorie; národní hospodářství; hospodářské systémy; teleologie; teorie poznání; dějiny ekonomických teorií; ekonomické kategorie; studie; economics (theory); national economy; economic systems; teleology; theory of knowledge; history of economic thought; studies