Kriminalita mladistvých, její vývoj a prevence - Polnický, Václav (2007)
Přehled trestné činnosti dětí a mládeže v ČR a její vývoj po roce 1990. V práci jsou vymezeny základní pojmy týkající se problematiky kriminality dětí a mládeže, jejích kriminologických aspektů, příčin a podmínek a charakteristika pachatele