Problematika migrace v ČR se zaměřením na její příčiny a modely soužití - Havlín, Jaroslav (2007)
Práce se zabývá vybranými aspekty problematiky migrace, zejména historickými a současnými příčinami migrace a právním postavením cizinců přistěhovalců