Současná rodina v procesu výchovného působení - Urbanová, Jana, (2007)
Práce se zabývá nejen obecnou rolí rodiny, ale především současnými jevy. V praktické části se věnuje zvýšení rozvodovosti v ČR v komparaci se Španělskem