Extremismus : rasově motivovaný extremismus a jeho projevy mezi dětmi a mládeží v malém městě - Dvořák, Václav, (2007)
Práce se zabývá závažným sociálně patologickým jevem, kterým je extremismus a jeho vypjatou formou rasově motivovaným extremismem. V rámci této práce bylo provedeno empirické šetření dotazníkovou metodou mezi žáky 8. a 9. tříd ZŠ