Vstup České republiky do eurozóny – dopad na zahraniční obchod - Tichý, Filip (2006)
Cílem práce je popsat a modelovat vstup České republiky do eurozóny a jeho dopad na vývoj exportu a importu. Důraz je kladen hlavně na vztah volatility měnového kurzu a zahraničního obchodu. Práce se také zabývá Roseovým efektem a jeho propojením s Evropskou měnovou unií