Analýza rozsahu služeb a informačních zdrojů databáze Media Search a TAM-TAM - Řezáč, Miroslav; Šedivá, Zuzana, 1961-; Žid, Norbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem bakalářské práce je vytvořit jednotný a ucelený popis informačního zdroje – mediální databáze Media Search. Práce se rovněž zabývá srovnáním databáze s jiným webovým archivem článků - s databází TAM-TAM. První část práce popisuje vzhled a ovládání webového rozhraní mediálního archivu Media Search. Detailním způsobem se věnuje jednotlivým funkcím a může posloužit jako náhrada uživatelské příručky. Prostřední část je věnována vyhledávání v archivu, popisu jednotlivých operátorů a uvedení několika příkladů jak jednoduchých, tak i složených dotazů. Poslední část bakalářské práce je věnována srovnání databáze Media Search s konkurenční databází TAM-TAM. Demonstruje úroveň jednotlivých služeb v porovnání s konkurencí
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: databáze; informatika [obor bakal. práce]; fulltextové vyhledávání; bakalářské práce; databases; fulltext search; bachelor's theses