Interkulturní řízení a manažerské činnosti v podmínkách globalizace - Novotná, Andrea (2006)
Práce je zaměřena na řídící činnosti manažerů v dnešní době. Tedy v době pokročilé globalizace, kdy dochází k vysoké mobilitě osob mezi jednotlivými státy. S tímto je spojena i otázka interkultuního řízení. Manažeři pro úspěšné řízení musí brát v potaz kulturní rozdíly jednotlivých zemí a s tímto spojené i odlišné očekávání pracovníků, odlišnou potřebu stimulace, různé faktory pro uspokojení potřeb a v neposlední řadě jejich potřebou sociální. V mé práci zpracovávám otázku těchto rozlišností. Závěr obsahuje posouzení, na jaké úrovni je interkulturní řízení a manažerské činnosti v České republice