Interkulturní řízení a manažerské činnosti v podmínkách globalizace - Novotná, Andrea; Nový, Ivan, 1956-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2006)
Práce je zaměřena na řídící činnosti manažerů v dnešní době. Tedy v době pokročilé globalizace, kdy dochází k vysoké mobilitě osob mezi jednotlivými státy. S tímto je spojena i otázka interkultuního řízení. Manažeři pro úspěšné řízení musí brát v potaz kulturní rozdíly jednotlivých zemí a s tímto spojené i odlišné očekávání pracovníků, odlišnou potřebu stimulace, různé faktory pro uspokojení potřeb a v neposlední řadě jejich potřebou sociální. V mé práci zpracovávám otázku těchto rozlišností. Závěr obsahuje posouzení, na jaké úrovni je interkulturní řízení a manažerské činnosti v České republice
Vedoucí práce: Ivan Nový
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: globalizace; kultura; podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; globalization; culture; bachelor's theses