Způsoby řešení úpadku dlužníka v ČR a insolvenční zákon Velké Británie - Pešlová, Irena (2006)
Tato práce se zabývá současným českým a britským insolvenčním zákonem. Vzhledem ke skutečnosti, že v poslední době proběhly v obou zemích reformy v oblasti insolvenčního práva, práce obsahuje zhodnocení jednotlivých úprav, jejich silná a slabá místa. K dispozici jsou rovněž důležitá data a statistiky o stavu insolvenčních řízení v obou zemích. Cílem práce je srovnání českého a britského insolvenčního práva, nalezení styčných bodů, které se budou v obou případech shodovat a upozornění na případné rozdíly