Způsoby řešení úpadku dlužníka v ČR a insolvenční zákon Velké Británie - Pešlová, Irena; Hásová, Jiřina, 1954-; Kropáčová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Tato práce se zabývá současným českým a britským insolvenčním zákonem. Vzhledem ke skutečnosti, že v poslední době proběhly v obou zemích reformy v oblasti insolvenčního práva, práce obsahuje zhodnocení jednotlivých úprav, jejich silná a slabá místa. K dispozici jsou rovněž důležitá data a statistiky o stavu insolvenčních řízení v obou zemích. Cílem práce je srovnání českého a britského insolvenčního práva, nalezení styčných bodů, které se budou v obou případech shodovat a upozornění na případné rozdíly
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses