Hospodářský vývoj Finska - Chmel, Ondřej; Kučerová, Irah, 1959-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem diplomové práce je zhodnotit hospodářský vývoj finské ekonomiky po druhé světové válce s konkrétním zaměřením na období od závěru 80. let do současnosti. V diplomové práci bude analyzován vývoj hlavních makroekonomických ukazatelů v čase v reakci na vývoj v Evropě, ve světě i domácí scéně. Diplomová práce se především zaměřuje na vysvětlení současné prosperity finské ekonomiky a úspěchu v mezinárodních srovnání úrovně konkurenceschopnosti. V této souvislosti je nutné zhodnotit příčiny, které vedly nejen k restrukturalizaci výrobní základny, ale také ji umožnily. Pro pochopení transformace finské ekonomiky na znalostní ekonomiku je nutné pochopit hlubokou hospodářskou krizi v počátku 90. let, která se stala motorem pro mnoho důležitých změn v následujícím období. Tyto změny umožnily silný rozvoj informačních a komunikačních technologií
Vedoucí práce: Irah Kučerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses