ANIZ 1. generace Analýza vývoje po finančních krizích 90. let až po současnost - Kadlec, Tomáš (2007)
Práce se soustředí na analýzu ekonomického vývoje ANIZ 1. generace po asijských finančních krizích. Hlavní důraz je kladen na analýzu vývoje makroekonomických veličin, společně s působícími vlivy. Práce je rozdělena do tří částí. První část se soustředí na obecnou charakteristiku celého regionů a náslůedně každé země zvlášť. Drůhá čast popisuje východiska, průběh a překonání finanční krize. Poslední část je částí, kde je provedena analýza makroekonomických indikátorů