Teorie elektronického podpisu a jeho praxe ve státní správě - Žamberský, Martin (2006)
Práce se zabývá problematikou elektronického podpisu. Věnuje se analýze faktorů, které umožnily jeho vznik. Popisuje technologickou část, možnosti využití, typy elektronických podpisů a další pojmy s elektronickým podpisem související. Dále se práce věnuje problematice využití elektronického podpisu při komunikaci s vybranými orgány státní správy, hodnotí současný stav, stanovuje důvody současného stavu a dané důvody podrobněji popisuje