Analýza portfolia cenných papírů - Havlíček, David, 1985- (2006)
Obchodování s cennými papíry, a hlavně akciemi, se konečně i v České republice začíná stávat jedním z klasických způsobů investování pro fyzické osoby. Tito investoři si nicméně nemohou platit drahé finanční poradce, a tak samozřejmě pátrají po relativně snadných algoritmech výběrů akcií do jejich portfolia. V bakalářské práci se tedy snažím nalézt statistické metody, které budou tento požadavek splňovat, a navíc zaručí relativně velký výnos ve vztahu k co nejnižšímu riziku. Popis a analýza se konkrétně týká historického přístupu a expertních odhadů při tvorbě portfolia. Pro doplnění těchto metod a grafické znázornění je použit Markowitzův model