Analýza portfolia cenných papírů - Havlíček, David, 1985-; Revenda, Zbyněk, 1959-; Čajka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Obchodování s cennými papíry, a hlavně akciemi, se konečně i v České republice začíná stávat jedním z klasických způsobů investování pro fyzické osoby. Tito investoři si nicméně nemohou platit drahé finanční poradce, a tak samozřejmě pátrají po relativně snadných algoritmech výběrů akcií do jejich portfolia. V bakalářské práci se tedy snažím nalézt statistické metody, které budou tento požadavek splňovat, a navíc zaručí relativně velký výnos ve vztahu k co nejnižšímu riziku. Popis a analýza se konkrétně týká historického přístupu a expertních odhadů při tvorbě portfolia. Pro doplnění těchto metod a grafické znázornění je použit Markowitzův model
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses