Environmentální konflikty Problematika rysa ostrovida - Hamšíková, Renata (2007)
Bakalářská práce se zabývá environmentálními konflikty, popisuje účastníky těchto konfliktů včetně charakteristik chování jednotlivých skupin aktérů a vyjmenovává možné způsoby řešení. Vysvětluje také termín governance jakožto jeden z aktuálních přístupů ke studiu i řešení různých forem sociálních konfliktů. Práce ukazuje na konkrétní environmentální konflikt kolem rysa ostrovida v kontextu s problematikou hodnoty přírodních statků a rovněž v souvislostech ekonomických