Úrokové deriváty - Pochtyva, Iryna; Koderová, Jitka; Korbel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Rozmach trhů s finančními deriváty v průběhu posledních dvou desetiletí ukazuje na jejich důležité místo v struktuře finančních trhů zemí s vyspělou ekonomikou. Snížení rizika investorů, snazší diverzifikace portfolia, stabilizace a zvýšení likvidity trhu jsou pouze nejvíce viditelnými přínosy využívání derivátů. Finanční deriváty staly se také velice oblíbeným nástrojem spekulantů, neboť umožňují dosáhnout rychlý a vysoký výdělek. Cílem této práci je popsat příčiny vzniku jednotlivých finančních instrumentů, způsob jejich konstrukce a možnosti vyžití
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: opce (finance); finance [obor bakal. práce]; futures; bakalářské práce; options (finance); futures (finance); bachelor's theses