Obnovitelné zroje energie Příčina jejich nízkého využití - Malý, Jan (2007)
Ústředním tématem práce je problematika obnovitelných zdrojů energie z hlediska ekonomické srovnatelnosti se zdroji konvenčními. V první části pojednáváme o environmentální politice se zaměřením na regulační rámec energetického sektoru v prostředí České republiky. Dále popisujeme hlavní způsoby získávání energie z obnovitelných zdrojů (přeměna biomasy, solární ohřev vody, větrné elektrárny, fotovoltaická přeměna, geotermální systémy a energie vody). Těžištěm práce je případová studie, ve které testujeme hypotézu ekonomické neekvivalence na realizovaném projektu geotermálního čerpadla