Obnovitelné zroje energie Příčina jejich nízkého využití - Malý, Jan; Ševčík, Miroslav, 1958-; Zajíček, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Ústředním tématem práce je problematika obnovitelných zdrojů energie z hlediska ekonomické srovnatelnosti se zdroji konvenčními. V první části pojednáváme o environmentální politice se zaměřením na regulační rámec energetického sektoru v prostředí České republiky. Dále popisujeme hlavní způsoby získávání energie z obnovitelných zdrojů (přeměna biomasy, solární ohřev vody, větrné elektrárny, fotovoltaická přeměna, geotermální systémy a energie vody). Těžištěm práce je případová studie, ve které testujeme hypotézu ekonomické neekvivalence na realizovaném projektu geotermálního čerpadla
Vedoucí práce: Lenka Čamrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: environmentální politika; alternativní energetické zdroje; národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental policy; alternative energy sources; bachelor's theses