Valašské muzeum v přírodě a jeho význam pro cestovní ruch - Janáčková, Alžběta (2007)
Práce se zaměřuje na popis muzea, jeho jednotlivých částí, finanční situací, komunikační a propagační strategie, na celkové vypořádání se se změnami, jež nastaly po revolučním roce 1989