Krajské zřízení otázky působnosti a organizace - Cogan, Rudolf, 1971-; Pomahač, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce nejprve vymezuje podstatu územní samosprávy a popisuje vývoj krajů na území českého státu od jeho vzniku. Podrobně je zkoumána působnost krajů, a to zejména s ohledem na způsob jejího přiřknutí krajům a rozdělení celkové působnosti kraje mezi jeho orgány. Práce dále sumarizuje teoretické koncepce použitelné pro vnitřní organizační výstavbu kraje. Těžištěm práce je rozbor vztahů mezi orgány kraje (kreace, odpovědnost, řízení, kontrola apod.) a zkoumání vnitřního uspořádání jednotlivých orgánů kraje, tedy právní postavení členů těchto orgánů a vztahy mezi členy orgánů kraje. Práce také navrhuje principy jednání orgánů kraje
Vedoucí práce: Richard Pomahač
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: územní samospráva; instituce a organizace; hospodářská politika a správa [obor disert. práce]; disertace; decentralizace; regional administration; institutions and organizations; dissertations; decentralization in government