Finanční řešení důsledků katastrof - Řehák, Martin; Daňhel, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Finanční náročnost důsledků katastrofických škod v posledním desetiletí výrazně změnila vztahy v pojišťovnictví, zprostředkovaně se dotkly větší části současné společnosti. Násobně vzrostly finanční transfery i význam analýz aktuálních změn nezatížených lobbyismem některého ze subjektů trhu. Práce obsahuje analýzy, lišící se od dostupných i komplexností, postihují všechny struktury příčin a důsledků změn. Jsou analyzovány i vývojové trendy v celosvětovém a tuzemském měřítku, logický dovozeny doporučení pro snížení vlastních nákladů všech subjektů na našem pojistném trhu i pro postupy při navržených realizacích
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: katastrofy; finance a účetnictví [obor disert. práce]; disertace; pojištění; disasters; dissertations; insurance